• Slimmerfit met Annelieke
  Center Gilze-Rijen
  Ericssonstraat 2
  5121 ML
  Rijen

 • Joost Viskaal, 45 Jaar uit Den Haag

  Ik ben vorig jaar oktober op advies van mijn vriendin naar de dokter gegaan, omdat ze vaak hoorde dat mijn adem stopte tijdens mijn slaap. De huisarts zei dat het zeer waarschijnlijk een vorm van slaapapneu is, 'iedereen heeft daar last van'. Niet super gevaarlijk en acuut, maar ‘als ik het zou willen testen, dan kon dat’.

  Uiteindelijk heb ik begin november een slaaptest gedaan. De neuroloog maakte zich behoorlijk wat zorgen: mijn Apneu-index was 39. Geen idee wat het inhield. De arts vertelde me: normaal is 5, laag is 5-15, medium is 15-25 en alles boven de 25 is hoog! In mijn geval dus behoorlijk hoog: elk uur in mijn slaap hou ik 39x mijn adem voor langer dan 10 seconden in.

  Ik vroeg of mijn levensstijl daarop van invloed was. De arts kon het mij niet garanderen maar ik kon het altijd proberen.

  Ik ben dan ook op zoek gegaan naar een manier waarop ik een nieuwe levensstijl zou aanleren. Een programma onder professionele begeleiding, want dit zelf doen had ik al zo vaak geprobeerd… 2 januari ging ik van start met het PowerSlim programma i.s.m. mijn coach.

  Mezelf strak houden aan het plan was de enige optie, want als het niet zou werken, kon ik in ieder geval zeggen dat het niet aan mij lag… Maar het werkte, gelukkig.

  Mijn coach was altijd bereikbaar. Naast ons wekelijkse afspraak kon ik haar ook altijd een berichtje sturen als ik vragen had en kreeg ik direct antwoord. Die begeleiding was super!

  Het was voor mij heel duidelijk wat ik wel en niet kan eten. Ik kwam in de flow en uiteindelijk ben ik half mei gestart met het afbouwen van PowerSlim om zo ‘op eigen benen’ te kunnen staan. Nu ben ik aan het uitzoeken hoe voor mij een ‘normaal’ eetpatroon eruit ziet waarbij ik in balans blijf. Ik vind dat je alles zou moeten kunnen eten, als het maar in balans is, met de juiste porties. Ik denk dat ik daar redelijk in geslaagd ben! Ik eet nu wel eens een pizza maar dan wel een halve, met gezonde ingrediënten. Dat zou ik voorheen nooit doen! Door PowerSlim ben ik me bewust geworden wat ik eigenlijk at en hoeveel en hoe een gezonde manier van eten eruit ziet.

  PowerSlim gaat niet over minder eten, het gaat er om dat je anders leert eten. Een andere levensstijl. Mijn advies zou zijn: neem je tijd, het is geen wedloop, houd je aan het plan en dan gaat het je zeker lukken! Ook als het een keer een weekje minder gaat: blijf doorzetten, het gaat niet om die ene week, het gaat om je manier van eten!

  Ik voel me met mijn gezonde levensstijl nu zoveel beter. Ik weet het: uiteindelijk heb ik het zelf gedaan, maar zonder PowerSlim en mijn coach was ik zeker niet zo ver gekomen! Mooie ervaring en op naar een gezonder leven!